U nesreći kod Praga poginula dva novinara RFE

Objavljeno: 30.09.2009, 21:35h

Rosa Ajiri i Amir Zaamanifar novinari iranskog servisa Radija Slobodna Evropa , Radio Farda, poginuli su u saobraćajnoj nereći u blizini Praga. Novinarka Mahin Gorji koja je vozila automobil nalazi se u kritičnom stanju u praskoj bolnici, prenosi RFE. Preliminarna istraga policije pokazala je da je njihov automobil  stajao u zaustavnoj traci autoputa sjeverno od Praga  kada je u njih udarila traktorska prikolica. U saopštenju povodom tragičene smrti mladih novinara koji su iz centrale RFE pratili burne događaje u Iranu, čvsrto uvjereni da će se jednog dana vratiti u svoju zemlje navodi se da su "oni otišli ali da sjećanja na njih nastavljaju da žive u srcima njihovih porodica, prijatelja, kolega i slušalaca Radia Farda , koji su se mogli pouzdati u njihove izvještaje i glasove".   

Rosa Ajiri i Amir Zaamanifar novinari iranskog servisa Radija Slobodna Evropa , Radio Farda, poginuli su u saobraćajnoj nereći u blizini Praga. Novinarka Mahin Gorji koja je vozila automobil nalazi se u kritičnom stanju u praskoj bolnici, prenosi RFE.

Preliminarna istraga policije pokazala je da je njihov automobil  stajao u zaustavnoj traci autoputa sjeverno od Praga  kada je u njih udarila traktorska prikolica.

U saopštenju povodom tragičene smrti mladih novinara koji su iz centrale RFE pratili burne događaje u Iranu, čvsrto uvjereni da će se jednog dana vratiti u svoju zemlje navodi se da su "oni otišli ali da sjećanja na njih nastavljaju da žive u srcima njihovih porodica, prijatelja, kolega i slušalaca Radia Farda , koji su se mogli pouzdati u njihove izvještaje i glasove".   

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register