Javne čarke ministra Simovića i ambasadora Srbije Lutovca

Objavljeno: 30.09.2009, 13:19h

Crnogorski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Milutin Simović su nastavili javnu razmjenu optužbi čiji je povod bio kadmijum u krompiru.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je prvo juče oštro uzvratilo na izjavu ministra Srbije Zorana Lutovca, kojom je on propratio komentar ministra Milutina Simovića u vezi sa izvozom krompira zatrovanog kadmijumom iz Crne Gore u Srbiju.

"Neprimjereno, nediplomatsko i u krajnjem nedobronamjerno reagovanje ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, na izjavu ministra poljoprivrede Milutina Simovića u Nikšiću, povodom tzv. afere krompir samo je potvrdilo našu bojazan da u cijeloj toj iskonstruisanoj priči od samog početka nije bilo ni najmanje dobre namjere i želje druge strane da se problem riješi uobičajenim putem, u kontaktu nadležnih službi i organa dvije države", navedeno je u saopštenju Službe za osnose s javnošću resornog crnogorskog ministarstva.

Lutovac je prethodno kazao da bi Simović, umjesto iznošenja političkih insinuacija na račun Srbije, trebalo da odgovori otkud višak kadmijuma u krompiru i kako se takav proizvod našao u prometu.

Na reakciju iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ambasador Srbije je ponovo javno reagovao, jer se, po njegovom mišljenju, "ponovo vrijeđa država Srbija", koju predstavlja.

"Jedino i isključivo vođen dobrom namerom opet reagujem na uvrede i diskvalifikacije, ali ni ovaj put ne želim da to radim na način na koji to čine oni zbog kojih reagujem. Još jednom apelujem da se ne iznose uvrede na račun države Srbije.

Takođe, molim da se moja prethodna reakcija ne dovodi u bilo kakvu vezu sa bilo kojim opozicionim strankama, kako mi se imputira, jer nikada ni sa jednim opozicionim liderom nisam razgovarao o ovom slučaju, niti sam, i niti ću se, ikada baviti onim što su unutrašnje stvari Crne Gore", poručio je Lutovac.

On je rekao, kako prenosi Pobjeda, da poštuje i uvažava Crnu Goru i njene državne institucije, kao i sve crnogorske građane, ali da se od njega ne može očekivati "da kada vrijeđate Srbiju, njen ambasador ne reaguje".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte




Forgot?
Register