Novi švercerski koridor na Kosovu

Objavljeno: 29.09.2009, 12:39h

Razni kriminalci i grupe kriminalaca po selima Rugovske klisure (područje Peći prema Crnoj Gori) otvorili su novi koridor za krijumčarenje robe iz Crne Gore prema Kosovu i obrnuto, piše prištinska štampa. Do otvaranja novog koridora došlo je pošto su dosadašnji švercerski putevi kroz šumu po selima oko Peći, kao što su Jablanica i Radavce kao i nekih sela u okolini Istoka uz samu granicu sa Crnom Gorom, zatvoreni za krijumčarenje iz Mitrovice i Crne Gore. "Sada, pošto smo zatvorili postojeće koridore za krijumčarenje, poslednjih nedjelja vidno se pojačala ova aktivnost u dijelu Rugovske klisure, gdje smo do sada imali nekoliko slučajeva konfiskovanja krijumčarenog mesa i kafe kao i hapšenje lica koja su prenosila tu robu za tržište na Kosovu i u Crnoj Gori", izjavio je portparol regionalne policije Peći Avni Gjevukaj, prenosi portal Mondo Tanjugovu vijest.. Krijumčarenje razne robe u ovom šumskom predjelu odvija se preko Čakora, Boge, Hadžaja kao i preko nekoliko rugovskih sela koja se prostiru na graničnom pojasu sa Crnom Gorom.

Razni kriminalci i grupe kriminalaca po selima Rugovske klisure (područje Peći prema Crnoj Gori) otvorili su novi koridor za krijumčarenje robe iz Crne Gore prema Kosovu i obrnuto, piše prištinska štampa.

Do otvaranja novog koridora došlo je pošto su dosadašnji švercerski putevi kroz šumu po selima oko Peći, kao što su Jablanica i Radavce kao i nekih sela u okolini Istoka uz samu granicu sa Crnom Gorom, zatvoreni za krijumčarenje iz Mitrovice i Crne Gore.

"Sada, pošto smo zatvorili postojeće koridore za krijumčarenje, poslednjih nedjelja vidno se pojačala ova aktivnost u dijelu Rugovske klisure, gdje smo do sada imali nekoliko slučajeva konfiskovanja krijumčarenog mesa i kafe kao i hapšenje lica koja su prenosila tu robu za tržište na Kosovu i u Crnoj Gori", izjavio je portparol regionalne policije Peći Avni Gjevukaj, prenosi portal Mondo Tanjugovu vijest..

Krijumčarenje razne robe u ovom šumskom predjelu odvija se preko Čakora, Boge, Hadžaja kao i preko nekoliko rugovskih sela koja se prostiru na graničnom pojasu sa Crnom Gorom.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register