Igoru Mandiću prijava zbog bratstva i jedinstva

Objavljeno: 29.09.2009, 13:43h

Zbog nastupa u HTV emisiji "Nedjeljom u dva", predsjednik HČSP-a Josip Miljak podnio je Ravnateljstvu policije krivičnu prijavu protiv Igora Mandića, književnog kritičara i publiciste, jer je "zloupotrijebio snagu javne riječi u udarnom i gledanom terminu te javno pozvao na zajednički život Hrvata i Srba", piše danas Slobodna Dalmacija. Miljak Mandiću zamjera što je, prema njegovu mišljenju, povrijedio sve građane RH, a osobito branitelje, invalide i druge stradalnike Domovinskog rata koji su Hrvatskoj "nametnuli upravo Srbi". Pozivanje na novo zajedništvo, a znajući kako su završila sva dosadašnja zajedništva sa Srbima u obje Jugoslavije, jest otvoreno zagovaranje novih ratova i novog genocida nad hrvatskim narodom, navodi se u krivičnoj prijavi.

Zbog nastupa u HTV emisiji "Nedjeljom u dva", predsjednik HČSP-a Josip Miljak podnio je Ravnateljstvu policije krivičnu prijavu protiv Igora Mandića, književnog kritičara i publiciste, jer je "zloupotrijebio snagu javne riječi u udarnom i gledanom terminu te javno pozvao na zajednički život Hrvata i Srba", piše danas Slobodna Dalmacija.

Miljak Mandiću zamjera što je, prema njegovu mišljenju, povrijedio sve građane RH, a osobito branitelje, invalide i druge stradalnike Domovinskog rata koji su Hrvatskoj "nametnuli upravo Srbi".

Pozivanje na novo zajedništvo, a znajući kako su završila sva dosadašnja zajedništva sa Srbima u obje Jugoslavije, jest otvoreno zagovaranje novih ratova i novog genocida nad hrvatskim narodom, navodi se u krivičnoj prijavi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register