Slovenija izlazi iz recesije

Objavljeno: 31.08.2009, 18:54h

Bruto društveni proizvod (BDP) u Sloveniji porastao je u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na prethodno i realno se povećao za 0,7 odsto, što, prema statistici, ukazuje na prekid recesijskih kretanja. BDP u Sloveniji je, međutim, u drugom tromjesečju ove godine, u odnosu na isti period lani, manji za 9,3 odsto, saopštio je državni  statistički zavod. Poslije dva uzastopna kvartala negativnog rasta, recesijska kretanja u Sloveniji su se u drugom kvartalu ove godine zaustavila, a pozitivni rezultati u drugom tromjesečju posljedica su uticaja sezone i povećanog broja radnih dana, navode statističari, prenosi RSE. 

Bruto društveni proizvod (BDP) u Sloveniji porastao je u drugom tromjesečju ove godine u odnosu na prethodno i realno se povećao za 0,7 odsto, što, prema statistici, ukazuje na prekid recesijskih kretanja.

BDP u Sloveniji je, međutim, u drugom tromjesečju ove godine, u odnosu na isti period lani, manji za 9,3 odsto, saopštio je državni  statistički zavod.

Poslije dva uzastopna kvartala negativnog rasta, recesijska kretanja u Sloveniji su se u drugom kvartalu ove godine zaustavila, a pozitivni rezultati u drugom tromjesečju posljedica su uticaja sezone i povećanog broja radnih dana, navode statističari, prenosi RSE. 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply