Izrael od EU zatražio da ne finansira NVO ‘Breaking the silence’

Objavljeno: 31.08.2009, 16:11h

Izraelski premijer Benjamin Netenjahu je pozvao vlade zemalja EU da okončaju financiranje aktivističke izraelske organizacije Breaking the silence (Prekršiti ćutanje) koja okuplja izraelske ratne veterane i koja je objavila studiju o navodim povredama ratnih konvencija koje su izraelski vojnici počinili u pojasu Gaze u januaru, prenose hrvatski on line mediji, pozivajući se na euobserver.com. Nevladina organizacija Breaking the silence sa sjedištem u Jerusalemu je objavila junu izvještaj na 113 stranica koje se temeli na iskazima vojnika uključenih u ratne operacije. Tokom izraelskog napada poginulo je oko 1.400 Palestinaca.

Izraelski premijer Benjamin Netenjahu je pozvao vlade zemalja EU da okončaju financiranje aktivističke izraelske organizacije Breaking the silence (Prekršiti ćutanje) koja okuplja izraelske ratne veterane i koja je objavila studiju o navodim povredama ratnih konvencija koje su izraelski vojnici počinili u pojasu Gaze u januaru, prenose hrvatski on line mediji, pozivajući se na euobserver.com.

Nevladina organizacija Breaking the silence sa sjedištem u Jerusalemu je objavila junu izvještaj na 113 stranica koje se temeli na iskazima vojnika uključenih u ratne operacije.

Tokom izraelskog napada poginulo je oko 1.400 Palestinaca.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply