U Avganistan ide 31 crnogorski vojnik

Objavljeno: 31.07.2009, 21:26h

U mirovnim misijama u Avganistanu, Liberiji i somalijskim vodama biće angažovano 36 pripadnika Vojske Crne Gore, kazao je danas ministar odbrane Boro Vučinić, prenosi RTCG. U misiji UN u Avganistanu, kako je saopšteno, učestvovaće 31 crnogorski vojnik, u Liberiji dva i Somaliji tri, uz predviđene rotacije vojnika na svakih šest mjeseci. Dnevni troškovi vojnika u misiji u Avganistanu biće oko 140 eura, uključujući i dnevnicu od 100 eura, a snosiće ih država Crna Gora. Crnogorski vojnici u Avganistanu će biti u sastavu regionalne komande Sjever, koju dominantno pokriva Njemačka, a biće angažovani i u sastavu mađarske čete, na obezbjeđenu baze Pol-e-khomri. Crnogorski tim u Avganistanu činiće pješadijski vod od 25 vojnika, dva oficira u regionalnoj komandi, jedan logistički oficir i tročlani medicinski tim.

U mirovnim misijama u Avganistanu, Liberiji i somalijskim vodama biće angažovano 36 pripadnika Vojske Crne Gore, kazao je danas ministar odbrane Boro Vučinić, prenosi RTCG.

U misiji UN u Avganistanu, kako je saopšteno, učestvovaće 31 crnogorski vojnik, u Liberiji dva i Somaliji tri, uz predviđene rotacije vojnika na svakih šest mjeseci.

Dnevni troškovi vojnika u misiji u Avganistanu biće oko 140 eura, uključujući i dnevnicu od 100 eura, a snosiće ih država Crna Gora.

Crnogorski vojnici u Avganistanu će biti u sastavu regionalne komande Sjever, koju dominantno pokriva Njemačka, a biće angažovani i u sastavu mađarske čete, na obezbjeđenu baze Pol-e-khomri.

Crnogorski tim u Avganistanu činiće pješadijski vod od 25 vojnika, dva oficira u regionalnoj komandi, jedan logistički oficir i tročlani medicinski tim.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply