PzP insistira na poništenju tendera za EPCG

Objavljeno: 31.07.2009, 14:38h

Pokret za promjene insistira da se tender za dokapitalizaciju Elektroprivrede Crne Gore poništi i uvaži Akcioni plan za razvoj energetike i stručno mišljenje crnogorske javnosti, poručeno je posredstvom saopštenja za javnost koje je potpisao potpredsjednik te opozicione partije Branko Radulović. Radulović je, kao član Komisije za praćenje procesa privatizacije Skupštine Crne Gore podržao inicijativu predsjednika te komisije Andrije Mandića o hitnom sazivanju sastanka "u vezi ovog pogubnog tendera". "Postaje jasno da je EPCG i ukupni neiskorišćeni elektro-energetski potencijal u stvari kompenzacija za prošlost i slobodu Đukanovića i njegovih drugova oko njihovog učešća u švercu cigareta. U tom cilju su bile i neprimjerna posjeta italijanskog  premijera Berluskonija tokom predizborne kampanje i izjave italijanskog ambasadora Barbantija da je tender za EPCG presudan za dalje strateško parnestvo dvije zemlje", kazao je Radulović.

Pokret za promjene insistira da se tender za dokapitalizaciju Elektroprivrede Crne Gore poništi i uvaži Akcioni plan za razvoj energetike i stručno mišljenje crnogorske javnosti, poručeno je posredstvom saopštenja za javnost koje je potpisao potpredsjednik te opozicione partije Branko Radulović.

Radulović je, kao član Komisije za praćenje procesa privatizacije Skupštine Crne Gore podržao inicijativu predsjednika te komisije Andrije Mandića o hitnom sazivanju sastanka "u vezi ovog pogubnog tendera".

"Postaje jasno da je EPCG i ukupni neiskorišćeni elektro-energetski potencijal u stvari kompenzacija za prošlost i slobodu Đukanovića i njegovih drugova oko njihovog učešća u švercu cigareta. U tom cilju su bile i neprimjerna posjeta italijanskog  premijera Berluskonija tokom predizborne kampanje i izjave italijanskog ambasadora Barbantija da je tender za EPCG presudan za dalje strateško parnestvo dvije zemlje", kazao je Radulović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply