Evropska pomoć zemljama Zapadnog Balkana

Objavljeno: 31.07.2009, 15:18h

Evropska komisija je danas odobrila značajan paket finansijske pomoći zemljama u pristupanju kako bi se izborile s aktuelnim ekonomskim teškoćama, prenosi beogradski Medija centar. Finansijska pomoć Evropske komisije u iznosu od 85 miliona eura je dio Paketa za suzbijanje posljedica ekonomske krize za zemlje Zapadnog Balkana koji ukupno treba da iznosi 150 miliona eura bespovratne pomoći Komisije i 600 miliona eura u zajmovima koje će obezbediti partnerske međunarodne finanskijske institucije, kao što su Evropska investiciona banka i EBRD. Evropska komisija je danas odobrila i 100 miliona eura generalne budžetske pomoći za Srbiju, radi stabilizacije i ublažavanja ekonomskih i socijalnih posljedica finansijske krize u zemlji. Uskoro će biti usvojen i paket pomoći za suzbijanje posljedica ekonomske krize za Bosnu i Hercegovinu u ukupnom iznosu od 39 miliona eura.

Evropska komisija je danas odobrila značajan paket finansijske pomoći zemljama u pristupanju kako bi se izborile s aktuelnim ekonomskim teškoćama, prenosi beogradski Medija centar.

Finansijska pomoć Evropske komisije u iznosu od 85 miliona eura je dio Paketa za suzbijanje posljedica ekonomske krize za zemlje Zapadnog Balkana koji ukupno treba da iznosi 150 miliona eura bespovratne pomoći Komisije i 600 miliona eura u zajmovima koje će obezbediti partnerske međunarodne finanskijske institucije, kao što su Evropska investiciona banka i EBRD.

Evropska komisija je danas odobrila i 100 miliona eura generalne budžetske pomoći za Srbiju, radi stabilizacije i ublažavanja ekonomskih i socijalnih posljedica finansijske krize u zemlji.

Uskoro će biti usvojen i paket pomoći za suzbijanje posljedica ekonomske krize za Bosnu i Hercegovinu u ukupnom iznosu od 39 miliona eura.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply