U KPS se vratilo 307 srpskih policajaca

Objavljeno: 30.06.2009, 23:20h

Portparol Policije Kosova Arber Beka rekao je danas da je poslednji rok za povratak u kosovsku policiju iskoristilo 307 pripadnika srpske nacionalnosti, dok je 18 odbilo da to učini. Više od 300 pripadnika Policije Kosova srpske nacionalnosti napustilo je službu nakon proglašavanja nezavisnosti Kosova u februaru 2008. godine. Oni su povratak uslovljavali time da ne budu u lancu komandovanja Policije Kosova, već pod komandom UNMIK-a, podsjeća RSE.  Njima je najprije određena plaćena suspenzija, ali nekoliko poslednjih mjeseci, odlukom Policije Kosova, nisu primali plate. Dat im je rok do 30. juna da se vrate u službu ili će u suprotnom biti otpušteni. Srpski policajci na sjeveru Kosova nisu napuštali policiju jer su bili u komandnom lancu UNMIK.

Portparol Policije Kosova Arber Beka rekao je danas da je poslednji rok za povratak u kosovsku policiju iskoristilo 307 pripadnika srpske nacionalnosti, dok je 18 odbilo da to učini.

Više od 300 pripadnika Policije Kosova srpske nacionalnosti napustilo je službu nakon proglašavanja nezavisnosti Kosova u februaru 2008. godine. Oni su povratak uslovljavali time da ne budu u lancu komandovanja Policije Kosova, već pod komandom UNMIK-a, podsjeća RSE. 

Njima je najprije određena plaćena suspenzija, ali nekoliko poslednjih mjeseci, odlukom Policije Kosova, nisu primali plate.

Dat im je rok do 30. juna da se vrate u službu ili će u suprotnom biti otpušteni. Srpski policajci na sjeveru Kosova nisu napuštali policiju jer su bili u komandnom lancu UNMIK.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register