Struja jeftinija tri odsto

Objavljeno: 30.06.2009, 22:15h

Regulatorna agencija za energetiku usvojila je danas odluku o izmjeni tarifa za električnu energiju, prema kojoj su nove cijene struje za domaćinstva niže do tri odsto.

Predstavnici regulatornog tijela saopštili su agenciji Mina-business da su, na osnovu nove Odluke, cijene za domaćinstva sa dvotarifnim brojilima niže oko tri odsto, a za ona sa jednotarifnim oko dva odsto.

Odbor Regulatorne agencije za energetiku je, kako je objašnjeno, nove cijene usvojio na osnovu presude Upravnog suda kojom je poništena Odluka o izmjeni tarifa od 27. novembra prošle godine.

S obzirom na to da iz Odluke o izmjeni tarifa za električnu energiju proizilazi razlika u odnosu na tarife utvrđene poništenom Odlukom, Odbor Agencije je donio Zaključak da Elektroprivreda ponovo obračuna isporučene količina struje potrošačima za period od 1. decembra prošle godine do 31. maja.

"Nakon toga Elektroprivreda će na odgovarajući način izvršiti poravnanje kod svih potrošača gdje je to neophodno, na račun budućih zaduženja", kazali su iz Agencije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register