Čeku se vratio na Kosovo

Objavljeno: 30.06.2009, 22:30h

Bivši premijer Kosova Agim Čeku vratio se danas na Kosovo, izjavila je potpredsjednica Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Kaćuša Jašari. "Čeku se vratio na Kosovo posle podne i sjutra će biti u prostorijama stranke", rekla je Jašari za agenciju Beta. Bivši kosovski premijer uhapšen je na ulazu iz Makedonije u Bugarsku, 23. juna, na osnovu potjernice Interpola, izdate na zahtjev srpskog pravosuđa koja Čekua tereti za zločine nad kosovskim Srbima. Prvostepeni sud u Bugarskoj je odbacio zahtjev Srbije da Čeku bude izručen Beogradu. Hapšenje u Bugarskoj bilo je njegovo četvrto hapšenje po potjernici Interpola. Prvi put se to dogodilo na aerodromu Brnik, kod Ljubljane, drugi put na aerodromu u Budimpešti, dok je u maju ove godine uhapšen i protjeran iz Kolumbije. U svim prethodnim slučajevima Čeku nije izlazio pred sud, već su vlasti tih zemalja istog dana oslobodile Čekua.

Bivši premijer Kosova Agim Čeku vratio se danas na Kosovo, izjavila je potpredsjednica Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Kaćuša Jašari.

"Čeku se vratio na Kosovo posle podne i sjutra će biti u prostorijama stranke", rekla je Jašari za agenciju Beta.

Bivši kosovski premijer uhapšen je na ulazu iz Makedonije u Bugarsku, 23. juna, na osnovu potjernice Interpola, izdate na zahtjev srpskog pravosuđa koja Čekua tereti za zločine nad kosovskim Srbima.

Prvostepeni sud u Bugarskoj je odbacio zahtjev Srbije da Čeku bude izručen Beogradu.

Hapšenje u Bugarskoj bilo je njegovo četvrto hapšenje po potjernici Interpola.

Prvi put se to dogodilo na aerodromu Brnik, kod Ljubljane, drugi put na aerodromu u Budimpešti, dok je u maju ove godine uhapšen i protjeran iz Kolumbije.

U svim prethodnim slučajevima Čeku nije izlazio pred sud, već su vlasti tih zemalja istog dana oslobodile Čekua.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register