Čeku: Danas se vraćam na Kosovo

Objavljeno: 30.06.2009, 13:29h

Bivši premijer Kosova Agim Čeku rekao je da će se danas vratiti na Kosovo jer tužilaštvo u Bugarskoj nije uložilo žalbu na odluku suda o njegovom oslobadžanju, prenosi RSE.  Bivši premijer Čeku uhapšen je na ulazu iz Makedonije u Bugarsku, 23. juna, na osnovu potjernice Interpola, izdate na zahtjev Srbije koja ga tereti za zločine nad kosovskim Srbima. Sud u Bugarskoj je odbacio zahtjev Srbije da joj izruči Čekua. To je bilo njegovo četvrto hapšenje po poternici Interpola. Prvi put se to dogodilo na aerodrumu Brnik, kod Ljubljane, drugi put na aerodromu u Budimpešti, dok je u maju ove godine uhapšen i protjeran iz Kolumbije.

Bivši premijer Kosova Agim Čeku rekao je da će se danas vratiti na Kosovo jer tužilaštvo u Bugarskoj nije uložilo žalbu na odluku suda o njegovom oslobadžanju, prenosi RSE. 

Bivši premijer Čeku uhapšen je na ulazu iz Makedonije u Bugarsku, 23. juna, na osnovu potjernice Interpola, izdate na zahtjev Srbije koja ga tereti za zločine nad kosovskim Srbima.

Sud u Bugarskoj je odbacio zahtjev Srbije da joj izruči Čekua.

To je bilo njegovo četvrto hapšenje po poternici Interpola. Prvi put se to dogodilo na aerodrumu Brnik, kod Ljubljane, drugi put na aerodromu u Budimpešti, dok je u maju ove godine uhapšen i protjeran iz Kolumbije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register