Umrla i posljednja preživjela s ‘Titanika’

Objavljeno: 31.05.2009, 23:30h

Milvina Din (Millvina Dean), posljednja preživjela putnica Titanika, preminula je jutros u 97. godini u domu u Hempširu, gdje je živjela proteklih godina, prenose elektronski mediji. Pošto se odnedavno našla u teškoj financijskoj situaciji, pa je prijetila opasnost da izgubi svoje mjesto u staračkom domu, počela je prodavati neke od uspomena s Titanika. Njezin je otac nestao kada je brod potonuo, a sestra i majka su preživjele. Milvina je imala samo devet nedjelja kada je u ranim jutarnjim satima 15. aprila 1912. godine, nakon sudara s ledenom santom, potonuo Titanik, prema mišljenju mnogih nepotopivi brod. Rezultat ove katastrofe bilo je 1.517 mrtvih u sjevernom Atlantiku, i to uglavnom zbog premalog broja čamaca za spašavanje.

Milvina Din (Millvina Dean), posljednja preživjela putnica Titanika, preminula je jutros u 97. godini u domu u Hempširu, gdje je živjela proteklih godina, prenose elektronski mediji.

Pošto se odnedavno našla u teškoj financijskoj situaciji, pa je prijetila opasnost da izgubi svoje mjesto u staračkom domu, počela je prodavati neke od uspomena s Titanika.

Njezin je otac nestao kada je brod potonuo, a sestra i majka su preživjele.

Milvina je imala samo devet nedjelja kada je u ranim jutarnjim satima 15. aprila 1912. godine, nakon sudara s ledenom santom, potonuo Titanik, prema mišljenju mnogih nepotopivi brod.

Rezultat ove katastrofe bilo je 1.517 mrtvih u sjevernom Atlantiku, i to uglavnom zbog premalog broja čamaca za spašavanje.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply