Olters: Sadašnji broj radnika KAP vodi u stečaj

Objavljeno: 31.05.2009, 20:01h

Insistiranje na održavanju sadašnjeg broja radnika u podgoričkom Kombinatu aluminijuma, čak i ako je to dogovoreno u privatizaciji, jednako je osuđivanju firme na stečaj i likvidaciju, smatra šef kancelarije Svjetske banke u Crnoj Gori, Jan Peter Olters. "Neprestano insistiranje na sadašnjem broju radnika vodi u stečaj i likvidaciju, što podrazumijeva gubitak svih radnih mjesta u KAP-u", kazao je Olters agenciji Mina-business. On smatra da je Vladin socijalno-razvojni program za radnike Kombinata koji žele doborovoljno da napuste fabriku dao njoj i većinskom vlasniku posljednju šansu da dogovore set, za sve strane bolnih mjera restrukturiranja, koje su potrebne da se proizvodnja u fabrici održi. "S obzirom na pogoršanje finansijskog položaja KAP-a, to će morati da bude urađeno hitno. Nema garancije da će funkcionisati, i to svakako nije odluka zbog koje se ekonomisti osjećaju lagodno, ali, na kraju, crnogorska Vlada imala je samo dvije mogućnosti", rekao je Olters.

Insistiranje na održavanju sadašnjeg broja radnika u podgoričkom Kombinatu aluminijuma, čak i ako je to dogovoreno u privatizaciji, jednako je osuđivanju firme na stečaj i likvidaciju, smatra šef kancelarije Svjetske banke u Crnoj Gori, Jan Peter Olters.

"Neprestano insistiranje na sadašnjem broju radnika vodi u stečaj i likvidaciju, što podrazumijeva gubitak svih radnih mjesta u KAP-u", kazao je Olters agenciji Mina-business.

On smatra da je Vladin socijalno-razvojni program za radnike Kombinata koji žele doborovoljno da napuste fabriku dao njoj i većinskom vlasniku posljednju šansu da dogovore set, za sve strane bolnih mjera restrukturiranja, koje su potrebne da se proizvodnja u fabrici održi.

"S obzirom na pogoršanje finansijskog položaja KAP-a, to će morati da bude urađeno hitno. Nema garancije da će funkcionisati, i to svakako nije odluka zbog koje se ekonomisti osjećaju lagodno, ali, na kraju, crnogorska Vlada imala je samo dvije mogućnosti", rekao je Olters.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply