Moderne farme idealne za nastajanje zaraze

Objavljeno: 30.04.2009, 09:57h

Svinjski grip je posljedica ne samo zaraženih životinja i nepredvidivog ponašanja mikroorganizama, nego i čovjekovih ruku djelo. Problem je u masovnoj proizvodnji mesa kao uzroku širenja bolesti, piše londonski Tajms. List podsjeća da su virusolozi prije šest godina upozorili da postoji mogućnost da se vrlo brzo razvije svinjski grip, dok je u SAD lani objavljen izveštaj o dokazima o patogenim izmjenama u industrijskim pogonima za proizvodnju mesa. Ogromne moderne farme za uzgoj svinja i živine, nastavlja autor članka u Tajmsu, idealne su za nastajanje zaraza. Broj životinja na planeti se uvećao skoro 40 odsto u poslednjih 40 godina.

Svinjski grip je posljedica ne samo zaraženih životinja i nepredvidivog ponašanja mikroorganizama, nego i čovjekovih ruku djelo. Problem je u masovnoj proizvodnji mesa kao uzroku širenja bolesti, piše londonski Tajms.

List podsjeća da su virusolozi prije šest godina upozorili da postoji mogućnost da se vrlo brzo razvije svinjski grip, dok je u SAD lani objavljen izveštaj o dokazima o patogenim izmjenama u industrijskim pogonima za proizvodnju mesa.

Ogromne moderne farme za uzgoj svinja i živine, nastavlja autor članka u Tajmsu, idealne su za nastajanje zaraza.

Broj životinja na planeti se uvećao skoro 40 odsto u poslednjih 40 godina.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply