Ministar Simović odobravao, ali nije znao proceduru

Objavljeno: 30.04.2009, 19:15h

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Milutin Simović je svjedočio danas u istrazi koja se vodi u Višem sudu u Bijelom Polju protiv Radoša Šućura, direktora Uprave za šume, Ismeta Kalača, predhodnog direktora Uprave za šume, a sada šefa Područne jedinice Podgorica Uprave za šume, i Miloša Rosića, pomoćnika direktora Uprave za šume za opšte i pravne poslove. Oni su osumnjičeni da su kao službena lica iskoritili položaj i prekoračujući granice službenog ovlašćenja za sebe i još sedam osoba pribavili imovinsku korist vrijednu 233 hiljade eura, dodjeljujući stambene kredite. Ministar Simović je, kako je prenijela TV Vijesti, kazao da je bio saglasan sa odobravanjem kredita za rješavanje stambenih potreba službenika Uprave za šume, ali da nije znao kakva je procedura s tim u vezi.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Milutin Simović je svjedočio danas u istrazi koja se vodi u Višem sudu u Bijelom Polju protiv Radoša Šućura, direktora Uprave za šume, Ismeta Kalača, predhodnog direktora Uprave za šume, a sada šefa Područne jedinice Podgorica Uprave za šume, i Miloša Rosića, pomoćnika direktora Uprave za šume za opšte i pravne poslove.

Oni su osumnjičeni da su kao službena lica iskoritili položaj i prekoračujući granice službenog ovlašćenja za sebe i još sedam osoba pribavili imovinsku korist vrijednu 233 hiljade eura, dodjeljujući stambene kredite.

Ministar Simović je, kako je prenijela TV Vijesti, kazao da je bio saglasan sa odobravanjem kredita za rješavanje stambenih potreba službenika Uprave za šume, ali da nije znao kakva je procedura s tim u vezi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register