Bari: Krivični postupak protiv petoro crnogorskih državljana?

Objavljeno: 30.04.2009, 20:15h

Za razliku od crnogorskog premijera Mila Đukanovića, ostalih pet osumnjičenih crnogorskih državljana za šverc cigareta i mafijaško udruživanje još moraju da brinu o ishodu procesa u Bariju.

Reginalna direkcija za borbu protiv mafije iz Barija zatražila je službeno pokretanje krivičnog postupka protiv petoro crnogorskih državljana, osumnjičenih za mafijaško udruživanje i učešće u švercu cigareta u periodu od 1994. do 2002. godine, javlja TV Vijesti, pozivajući se na povjerljive informacije dobijene iz tužilaštva u Bariju.

Pokretanje krivičnog postupka je zatraženo protiv Miodraga Ivaniševića, bivšeg ministra finansija a sada predsjednika Senata državne revizorske institucije, Dušanke Jeknić, savjetnice u crnogorskoj ambasadi u Ljubljani, te biznismena Veselina Barovića, Branislava Brana Mićunovića i Branka Vujoševića.

Direkcija je juče zatražila zatvaranje slučaja protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Kako je javila dopisnica TV Vijesti iz Rima, za jun je zakazan sastanak sa sudijom za preliminarnu audijenciju, koji treba da odluči da li će prihatiti zahtjev tužilaštva ili odbrane, koja će nastojati da dokaže nepostojanje osnova za pokretanje krivičnog postupka.

Dopisnica pretpostavlja da će sudija predložiti detaljnije preispitivanje dokaznog materijala, a u slučaju da dođe do pokretanja krivičnog postupka, postoji mogućnost da bivši ministar Ivanišević dobije diplomatski imunitet.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register