Tućilo: Đukanović dvostruki pobjednik

Objavljeno: 29.04.2009, 21:36h

Advokat crnogorskog premijera Mila Đukanovića Enriko Tućilo ocijenio je danas da njegov branjenik "izlazi kao dvostruki pobjednik" iz postupka pred italijanskim pravosuđem za mafijaško udruživanje i međunarodni šverc cigareta. "S jedne strane, zahtjev tužilaca iz Barija je priznanje da je Crna Gora suverena država i u skladu sa tim da su njeni predstavnici van jurisdikcije drugih država. Druga pobjeda je da je Đukanović i pored toga, što je imao imunitet svojevoljno želio da se nađe pred italijanskim tužiocima da bi lično razjasnio tu delikatnu situaciju", kazao je Tućilo,  prenijela je italijanska agencija Ansa. Direkcija za borbu protiv mafije iz Barija tražila je ranije danas zatvaranje slučaja protiv crnogorskog premijera koji je u Italiji bio optužen za mafijaško udruživanje i međunarodni šverc cigareta. Istražne sudije iz Barija su, kako je prenijela Ansa, tražile zatvaranje slučaja protiv Đukanovića, jer njega štiti diplomatski imunitet. "Tako je ovim činom potvrđena istinitost činjenica", prokomentarisao je Tućilo zahtjev italijanskih istražitelja, prenosi agencija Beta. Crnogorski premijer Milo Đukanović je prošle godine, na lični zahtjev, svjedočio pred pravosudnim organima Italije u okviru dugogodišnje istrage koja se u toj zemlji vodila protiv njega.

Advokat crnogorskog premijera Mila Đukanovića Enriko Tućilo ocijenio je danas da njegov branjenik "izlazi kao dvostruki pobjednik" iz postupka pred italijanskim pravosuđem za mafijaško udruživanje i međunarodni šverc cigareta.

"S jedne strane, zahtjev tužilaca iz Barija je priznanje da je Crna Gora suverena država i u skladu sa tim da su njeni predstavnici van jurisdikcije drugih država. Druga pobjeda je da je Đukanović i pored toga, što je imao imunitet svojevoljno želio da se nađe pred italijanskim tužiocima da bi lično razjasnio tu delikatnu situaciju", kazao je Tućilo,  prenijela je italijanska agencija Ansa.

Direkcija za borbu protiv mafije iz Barija tražila je ranije danas zatvaranje slučaja protiv crnogorskog premijera koji je u Italiji bio optužen za mafijaško udruživanje i međunarodni šverc cigareta.

Istražne sudije iz Barija su, kako je prenijela Ansa, tražile zatvaranje slučaja protiv Đukanovića, jer njega štiti diplomatski imunitet.

"Tako je ovim činom potvrđena istinitost činjenica", prokomentarisao je Tućilo zahtjev italijanskih istražitelja, prenosi agencija Beta.

Crnogorski premijer Milo Đukanović je prošle godine, na lični zahtjev, svjedočio pred pravosudnim organima Italije u okviru dugogodišnje istrage koja se u toj zemlji vodila protiv njega.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply