Posada ‘Er Fransa’ odbila da leti za Meksiko

Objavljeno: 29.04.2009, 22:37h

Posada jednog aviona francuske kompanije Er Frans i više stjuarta i stjuardesa odbilo je danas da leti za Meksiko zbog epidemije opasnog virusa gripa tipa A (H1N1) u toj zemlji, saznaje Frans pres iz više izvora. Zaposleni su iskoristili "pravo na povlačenje" što im garantuje zakon o radu, a prema kojem svaki zaposleni kada "iz razumnog razloga smatra da se nalazi u veoma opasnoj situaciji po svoje zdravlje i život" ima pravo da odbije radni zadatak. Istovremeno, portugalski turoperateri najavili su danas da će suspendovati sve čarter letove planirane iz Portugala ka Meksiku zbog širenja zaraze virusa gripa, prenijela je Beta. "Turoperateri su odlučili da više ne lete ka Meksiku sve dok se ne vidi šta će se dalje dešavati" u toj zemlji, izjavio je neimenovani portparol Asocijacije portugalskih turističkih agencija. Od početka nedjelje više turoperatera iz Njemačke, Velike Britanije i Francuske već su suspendovali letove ka Meksiku zbog širenja zaraze gripa.

Posada jednog aviona francuske kompanije Er Frans i više stjuarta i stjuardesa odbilo je danas da leti za Meksiko zbog epidemije opasnog virusa gripa tipa A (H1N1) u toj zemlji, saznaje Frans pres iz više izvora.

Zaposleni su iskoristili "pravo na povlačenje" što im garantuje zakon o radu, a prema kojem svaki zaposleni kada "iz razumnog razloga smatra da se nalazi u veoma opasnoj situaciji po svoje zdravlje i život" ima pravo da odbije radni zadatak.

Istovremeno, portugalski turoperateri najavili su danas da će suspendovati sve čarter letove planirane iz Portugala ka Meksiku zbog širenja zaraze virusa gripa, prenijela je Beta.

"Turoperateri su odlučili da više ne lete ka Meksiku sve dok se ne vidi šta će se dalje dešavati" u toj zemlji, izjavio je neimenovani portparol Asocijacije portugalskih turističkih agencija.

Od početka nedjelje više turoperatera iz Njemačke, Velike Britanije i Francuske već su suspendovali letove ka Meksiku zbog širenja zaraze gripa.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply