Ugledni Slovenci potpisali peticiju podrške ‘izbrisanim’

Objavljeno: 31.03.2009, 23:00h

Peticiju za podršku ljudima izbrisanim 1992. godine sa spiska građana sa stalnim prebivalištem u Sloveniji potipsalo je više od 100 ljudi, među kojima su i ugledni građani te zemlje – pisci, pjesnici, glumci, profesori, političari, prenosi Tanjug vijest agencija STA. Iako je Ustavni sud dva puta presudio da je brisanje više od 25.000 građana iz bivših jugoslovenskih republika koji su imali stalini boravak u Sloveniji nezakonito i da bi ta nepravda trebalo da se ispravi, u peticiji se ističe da to još uvijek nije urađeno.

Peticiju za podršku ljudima izbrisanim 1992. godine sa spiska građana sa stalnim prebivalištem u Sloveniji potipsalo je više od 100 ljudi, među kojima su i ugledni građani te zemlje – pisci, pjesnici, glumci, profesori, političari, prenosi Tanjug vijest agencija STA.

Iako je Ustavni sud dva puta presudio da je brisanje više od 25.000 građana iz bivših jugoslovenskih republika koji su imali stalini boravak u Sloveniji nezakonito i da bi ta nepravda trebalo da se ispravi, u peticiji se ističe da to još uvijek nije urađeno.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply