Sarkozi prijeti da će napustiti samit G20

Objavljeno: 31.03.2009, 11:01h

Francuski predsjednik Nikolas Sarkozi zaprijetio je demonstrativnim napuštanjem samita Grupe 20 ako njegove kolege ne pristanu na ideju Pariza da se osnuje nadnacionalno tijelo koje bi regulisalo finansijski sektor. Toj se ideji, piše danas Times protive SAD, Britanija ali i Njemačka. "Nećemo pristati na lažni uspjeh i lijepe riječi bez preuzimanja pravih obaveza", rekli su savjetnici francuskog predsjednika. List piše da je ova prijetnja Sarkozija, koji optužuje "anglosaksonce" za ekonomsku krizu, dovela u pitanje čitav samit za koji, pak, Vašington i London vjeruju da je od ključnog značaja za oporavak globalne privrede, prenosi RSE.

Francuski predsjednik Nikolas Sarkozi zaprijetio je demonstrativnim napuštanjem samita Grupe 20 ako njegove kolege ne pristanu na ideju Pariza da se osnuje nadnacionalno tijelo koje bi regulisalo finansijski sektor.

Toj se ideji, piše danas Times protive SAD, Britanija ali i Njemačka. "Nećemo pristati na lažni uspjeh i lijepe riječi bez preuzimanja pravih obaveza", rekli su savjetnici francuskog predsjednika.

List piše da je ova prijetnja Sarkozija, koji optužuje "anglosaksonce" za ekonomsku krizu, dovela u pitanje čitav samit za koji, pak, Vašington i London vjeruju da je od ključnog značaja za oporavak globalne privrede, prenosi RSE.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply