Priveden načelnik neuropsihijatrije na VMA

Objavljeno: 31.03.2009, 13:40h

U zajedničkoj akciji Vojnobezbijednosne agencije (VBA) i MUP-a Srbije protiv organizovanog kriminala privedeno je šest osoba, rekli su Beti izvori bliski MUP-u. Prema tim informacijama, privedeno je troje vojnih penzionera i troje aktivnih pripadnika Vojske Srbije, među kojima i načelnik neuropsihijatrije na Vojnomedicinskoj akademiji Miroslav Radovanović. Ministarstvo odbrane ranije danas je saopštilo da je riječ o nastavku aktivnosti na suzbijanju djelatnosti organizovane kriminalne grupe, čiji je organizator Goran Mojović, koji je zajedno sa još 15 osoba uhapšen 10. februara. Navodi se da su ta lica počinila više krivičnih djela oganizovanog kriminala, posebno u oblasti stambenog zbrinjavanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Vojni penzioner Goran Mojović i još 15 lica uhapšeni su 10. februara zbog zloupotreba u procesu dodjele stanova pripadnicima vojske. Oni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu davali i primali mito, zloupotrebljavali službeni položaj u procesu rješavanja stambenih pitanja i nadoknade štete na osnovu lažno prikazanih invalidnina navodno nastalih za vrijeme ratnih dejstava na prostoru bivše SFRJ. Policija je ranije saopštila da se procjenjuje da je ta grupa na takav način oštetila budžet države za iznos od više stotina miliona dinara, kao i da su uhapšeni nakon 11,5 mjeseci operativnog rada u saradnji sa VBA i u koordinaciji sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

U zajedničkoj akciji Vojnobezbijednosne agencije (VBA) i MUP-a Srbije protiv organizovanog kriminala privedeno je šest osoba, rekli su Beti izvori bliski MUP-u.

Prema tim informacijama, privedeno je troje vojnih penzionera i troje aktivnih pripadnika Vojske Srbije, među kojima i načelnik neuropsihijatrije na Vojnomedicinskoj akademiji Miroslav Radovanović.

Ministarstvo odbrane ranije danas je saopštilo da je riječ o nastavku aktivnosti na suzbijanju djelatnosti organizovane kriminalne grupe, čiji je organizator Goran Mojović, koji je zajedno sa još 15 osoba uhapšen 10. februara. Navodi se da su ta lica počinila više krivičnih djela oganizovanog kriminala, posebno u oblasti stambenog zbrinjavanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vojni penzioner Goran Mojović i još 15 lica uhapšeni su 10. februara zbog zloupotreba u procesu dodjele stanova pripadnicima vojske. Oni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu davali i primali mito, zloupotrebljavali službeni položaj u procesu rješavanja stambenih pitanja i nadoknade štete na osnovu lažno prikazanih invalidnina navodno nastalih za vrijeme ratnih dejstava na prostoru bivše SFRJ.

Policija je ranije saopštila da se procjenjuje da je ta grupa na takav način oštetila budžet države za iznos od više stotina miliona dinara, kao i da su uhapšeni nakon 11,5 mjeseci operativnog rada u saradnji sa VBA i u koordinaciji sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply