Podignuta optužnica protiv odgovornih u Luci Bar

Objavljeno: 31.03.2009, 20:21h

Vrhovno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Luke Bar Miodraga Gvozdenovića i još deset odgovornih lica iz te kompanije zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja u privredi, kao i nesavjesnog rada u službi, prenosi RTCG.

Osim Gvozdenovića, optužnica je podignuta i protiv Izabele Todorović, Zorana Ostojića, Aleksandra Lukića, Slavice Jović, Miomira Miloševića, Zorice Vitić, Zore Nenadić, Rajke Papić, Dragana Perajkovića i Radmile Dabanović.

Tužilaštvo je predložilo produženje pritvora za Miodraga Gvozdenoviću, Izabelu Todorović, Zorana Ostojića, Aleksandra Lukića i Slavicu Jović, koji su u pritvoru od oktobra lani.

Okrivljenima je stavljeno na teret da su od početka 2002. do kraja 2006. godine u Baru, u svojstvu odgovornih lica u Luci Bar, sebi i drugima pribavili imovinsku korist u iznosu od oko 1,15 miliona eura.

Oni su optuženi i da su, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za Luku Bar, oštetili budžet za oko 313,5 hiljada eura.

Optuženi se terete i da su nesavjesnim radom u službi nanijeli imovinsku štetu Luci Bar u iznosu višem od 168,1 hiljada eura.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply