Njemačka zabranila neonacističku organizaciju

Objavljeno: 31.03.2009, 13:22h

Njemački ministar unutrašnjih poslova Volfgang Šojble zabranio je danas ekstremno desničarsku organizaciju "Zavičaju odana njemačka omladina". U ranim jutarnjim časovima policija je sprovela racije u četiri savezne pokrajine i aktivistima ove organizacije predala rješenja o zabrani koja je na snagu stupila odmah, čime je zaplijenjena i njena imovina, prenosi Beta. Prema navodima iz saopštenja, ministar Šojble je istakao da se zabranom "stavlja tačka na odvratno djelovanje" i najavio da će vlasti i ubuduće "činiti sve da bi djecu i mlade zaštitili od ovakvih lovaca na ljudske duše". Danas zabranjena organizacija osnovana je 1990. Prema prošlogodišnjim podacim državne bezbijednosti, u Njemačkoj ima 31.000 ekstremnih desničara, od kojih su 4.400 neonacisti.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Volfgang Šojble zabranio je danas ekstremno desničarsku organizaciju "Zavičaju odana njemačka omladina".

U ranim jutarnjim časovima policija je sprovela racije u četiri savezne pokrajine i aktivistima ove organizacije predala rješenja o zabrani koja je na snagu stupila odmah, čime je zaplijenjena i njena imovina, prenosi Beta.

Prema navodima iz saopštenja, ministar Šojble je istakao da se zabranom "stavlja tačka na odvratno djelovanje" i najavio da će vlasti i ubuduće "činiti sve da bi djecu i mlade zaštitili od ovakvih lovaca na ljudske duše".

Danas zabranjena organizacija osnovana je 1990.

Prema prošlogodišnjim podacim državne bezbijednosti, u Njemačkoj ima 31.000 ekstremnih desničara, od kojih su 4.400 neonacisti.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply