Međunacionalni izgredi u Vojvodini

Objavljeno: 31.03.2009, 21:29h

U Novom Sadu, Temerinu i Somboru dogodilo se više izgreda u kojima su napadnuti mladići mađarske narodnosti, a na katolilčkom groblju u Novom Sadu ispisane su uvrjedljive i prijeteće poruke pripadnicima mađarske i hrvatske nacionalne zajednice, objavljeno je danas na internet stranicama Izvršnog vijeća Vojvodine. Novosadska policijska uprava potvrdila je da se u mjestu Temerinu dogodio fizički obračun s nacionalnim predznakom, u kojemu je maloljetnik mađarske nacionalnosti lakše povrijeđen, prenosi RSE. Po policijskom izvješću, na kapelici katoličkog groblja u Novom Sadu nepoznate osobe ispisale su uvrjedljive i prijeteće poruke pripadnicima mađarske i hrvatske nacionalne zajednice, a u Somboru je napadnut dječak mađarske nacionalnosti. Predsjednik Skupštine Vojvodine Sandor Egeresi je izrazio "veliku zabrinutost, ogorčenost i najoštriji protest", zahtijevajući od policije da pronađe i procesuira odgovorne.

U Novom Sadu, Temerinu i Somboru dogodilo se više izgreda u kojima su napadnuti mladići mađarske narodnosti, a na katolilčkom groblju u Novom Sadu ispisane su uvrjedljive i prijeteće poruke pripadnicima mađarske i hrvatske nacionalne zajednice, objavljeno je danas na internet stranicama Izvršnog vijeća Vojvodine.

Novosadska policijska uprava potvrdila je da se u mjestu Temerinu dogodio fizički obračun s nacionalnim predznakom, u kojemu je maloljetnik mađarske nacionalnosti lakše povrijeđen, prenosi RSE.

Po policijskom izvješću, na kapelici katoličkog groblja u Novom Sadu nepoznate osobe ispisale su uvrjedljive i prijeteće poruke pripadnicima mađarske i hrvatske nacionalne zajednice, a u Somboru je napadnut dječak mađarske nacionalnosti.

Predsjednik Skupštine Vojvodine Sandor Egeresi je izrazio "veliku zabrinutost, ogorčenost i najoštriji protest", zahtijevajući od policije da pronađe i procesuira odgovorne.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply