Rok za predaju izbornih lista 4. mart

Objavljeno: 28.02.2009, 16:41h

Političke partije i predizborne koalicije u Crnoj Gori imaju još četiri dana na raspolaganju za predaju izbornih lista, da bi mogle učestvovati na parlamentarnim izborima 29. marta. Iduće sedmice, 4. marta ističe rok za predaju izbornih lista Državnoj izbornoj komisiji, a do sada to nije učinila ni jedna stranka, niti koalicija. Partije i stranke, prema informacijama, još su zaokupljene sastavljanjem izbornih lista kandidata za poslanike Skupštine Crne Gore koji će biti izabrani 29. marta. Nosioci izbornih lista će biti čelnici političkih partija, a kako je najavljeno, najviše novih imena biće na izbornoj listi vladajuće Demokratske partije socijalista. Glavni odbor DPS ranije je zatražio od opštinskih odbora ove stranke da za poslanike predlože više novih imena. Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, prema dosadašnjim odlukama, učestvovaće četiri poredizborne koalicije i tri političke partije. Stranke sa albanskim nacionalnim predznakom u nazivu još nisu precizirale kako će nastupiti na martovskim izborima – samostalno ili u koaliciji.

Političke partije i predizborne koalicije u Crnoj Gori imaju još četiri dana na raspolaganju za predaju izbornih lista, da bi mogle učestvovati na parlamentarnim izborima 29. marta.

Iduće sedmice, 4. marta ističe rok za predaju izbornih lista Državnoj izbornoj komisiji, a do sada to nije učinila ni jedna stranka, niti koalicija.

Partije i stranke, prema informacijama, još su zaokupljene sastavljanjem izbornih lista kandidata za poslanike Skupštine Crne Gore koji će biti izabrani 29. marta.

Nosioci izbornih lista će biti čelnici političkih partija, a kako je najavljeno, najviše novih imena biće na izbornoj listi vladajuće Demokratske partije socijalista.

Glavni odbor DPS ranije je zatražio od opštinskih odbora ove stranke da za poslanike predlože više novih imena.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, prema dosadašnjim odlukama, učestvovaće četiri poredizborne koalicije i tri političke partije.

Stranke sa albanskim nacionalnim predznakom u nazivu još nisu precizirale kako će nastupiti na martovskim izborima – samostalno ili u koaliciji.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply