Tači: U Tadićevoj kancelariji Miloševćev duh

Objavljeno: 31.01.2009, 14:16h

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da mu je jako žao što neki u Beogradu još žive u vremenu Slobodana Miloševića i što je Miloševićev duh i dalje prisutan u kabinetu Borisa Tadića. U intervjuu Jutarnjem listu, Tači je rekao da "na žalost, Beograd još ne može da se pomiri sa činjenicom da je Kosovo nezavisno, već nastoji da ugrozi teritorijalnu cjelovitost Kosova". "To nije dobro ni za Beograd, jer bi oni više trebalo da razmišljaju o svojoj evroatlantskoj budućnosti, nego o prošlosti", rekao je Tači. "Nezavisnost Kosova donijela je više mira, stabilnosti, razumijevanja i međuetničke tolerancije. Od proglašenja nezavisnosti Kosova nemamo međuetničkih sukoba. Srbi su ne samo dio kosovske zajednice, nego i dio njenih institucija, parlamenta i vlade koja vodi ovu zemlju", navodi Tači i dodaje da je takvo Kosovo prihvatila i međunarodna zajednica, prenosi Beta. Nabrajajući pozitivne posledice proglašenja nezavisnosti, Tači priznaje i da je bilo neuspjeha, kao i da nisu zadovoljni stanjem na sejveru Kosovske Mitrovice, ali da će učiniti sve da se ono popravi. Na pitanje novinara da li je dobar znak i činjenica da su u kosovskoj vladi sada dva ministra srpske nacionalnosti, a u parlamentu još deset poslanika srpske manjine, Tači je odogovio potvrdno.

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da mu je jako žao što neki u Beogradu još žive u vremenu Slobodana Miloševića i što je Miloševićev duh i dalje prisutan u kabinetu Borisa Tadića.

U intervjuu Jutarnjem listu, Tači je rekao da "na žalost, Beograd još ne može da se pomiri sa činjenicom da je Kosovo nezavisno, već nastoji da ugrozi teritorijalnu cjelovitost Kosova".

"To nije dobro ni za Beograd, jer bi oni više trebalo da razmišljaju o svojoj evroatlantskoj budućnosti, nego o prošlosti", rekao je Tači.

"Nezavisnost Kosova donijela je više mira, stabilnosti, razumijevanja i međuetničke tolerancije. Od proglašenja nezavisnosti Kosova nemamo međuetničkih sukoba. Srbi su ne samo dio kosovske zajednice, nego i dio njenih institucija, parlamenta i vlade koja vodi ovu zemlju", navodi Tači i dodaje da je takvo Kosovo prihvatila i međunarodna zajednica, prenosi Beta.

Nabrajajući pozitivne posledice proglašenja nezavisnosti, Tači priznaje i da je bilo neuspjeha, kao i da nisu zadovoljni stanjem na sejveru Kosovske Mitrovice, ali da će učiniti sve da se ono popravi.

Na pitanje novinara da li je dobar znak i činjenica da su u kosovskoj vladi sada dva ministra srpske nacionalnosti, a u parlamentu još deset poslanika srpske manjine, Tači je odogovio potvrdno.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register