CDT traži razjašnjavanje spornih pitanja

Objavljeno: 31.01.2009, 13:07h

Centar za demokratsku tranziciju apelovao je na državne institucije Crne Gore i sve relevantne političke subjekte da blagovremeno obavijeste javnost po kojim će se pravilima sprovoditi parlamentarni izbori 29. marta. CDT smatra neophodnim da se sve nedoumice, nastale kao posledica neusklađivanja izbornog zakonodavstva, razjasne na početku izbornog procesa. Ključna sporna pitanje su, smatra CDT, koliko će poslanika biti birano u republički parlament, ko ima biračko pravo, kako se zove izborni organi nadležan za staranje o sprovođenju izbora, kao i kako će biti predstavljena manjinska prava . U saopštenju dostavljenom medijima, postavlja se pitanje da li svi od ukupno 494.289 građana s pravom glasa, koji su upisani u birački spisak, imaju crnogorsko državljanstvo.

Centar za demokratsku tranziciju apelovao je na državne institucije Crne Gore i sve relevantne političke subjekte da blagovremeno obavijeste javnost po kojim će se pravilima sprovoditi parlamentarni izbori 29. marta.

CDT smatra neophodnim da se sve nedoumice, nastale kao posledica neusklađivanja izbornog zakonodavstva, razjasne na početku izbornog procesa.

Ključna sporna pitanje su, smatra CDT, koliko će poslanika biti birano u republički parlament, ko ima biračko pravo, kako se zove izborni organi nadležan za staranje o sprovođenju izbora, kao i kako će biti predstavljena manjinska prava .

U saopštenju dostavljenom medijima, postavlja se pitanje da li svi od ukupno 494.289 građana s pravom glasa, koji su upisani u birački spisak, imaju crnogorsko državljanstvo.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register