Po rang listi evropskih medija Filip i Milo na začelju

Objavljeno: 31.12.2008, 10:20h

Francuski predsjednik Nikola Sarkozi je "najdjelotvorniji i najuticajniji" evropski lider u prošloj godini, dok je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na začelju liste državnika koji su dobili glasove urednika 29 evropskih medija. U anketi koju je organizovao poljski javni servis TVP, prvu trojku, pored Sarkozija, čine njemačka kancelarka Anđela Merkel i ruski premijer Vladimir Putin, dok se crnogorski premijer Milo Đukanović našao na 27. mjesu iza hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, prenose Vijesti. Od balkanskih lidera najbolje je rangiran predsjednik Srbije Boris Tadić koji dijeli 9. mjesto sa predsjednikom Gruzije Mihailom Sakašvilijem – obojica ispred ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva. Političare su rangirali urednici vodećih novina i elektronskih medija: italijanske Republike, BBC-ja, Frankfurter Algemajne Cajtunga, Radio Frans internešnl i drugih. Od medija iz regiona pravo glasa su dobile podgoričke Vijesti, beogradski Blic, i makedonski Večer. Od 87 evropskih lidera, 43 su dobila glasove, od kojih je najmanje dobio Filip Vujanović zajedno sa predsjednikom Turske Abdulahom Gulom, grčkim premijerom Kostasom Kartamanlisom i finskim premijerom Matijem Vanhanenom. Iza prve trojke, slijede britanski i italijanski premijeri Gordon Braun i Silvio Berluskoni. Iza Đukanovića na 28. mjestu je rumunski predsjednik Trajan Basesku i na 29. mjestu bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Francuski predsjednik Nikola Sarkozi je "najdjelotvorniji i najuticajniji" evropski lider u prošloj godini, dok je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na začelju liste državnika koji su dobili glasove urednika 29 evropskih medija.

U anketi koju je organizovao poljski javni servis TVP, prvu trojku, pored Sarkozija, čine njemačka kancelarka Anđela Merkel i ruski premijer Vladimir Putin, dok se crnogorski premijer Milo Đukanović našao na 27. mjesu iza hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, prenose Vijesti.

Od balkanskih lidera najbolje je rangiran predsjednik Srbije Boris Tadić koji dijeli 9. mjesto sa predsjednikom Gruzije Mihailom Sakašvilijem – obojica ispred ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva.

Političare su rangirali urednici vodećih novina i elektronskih medija: italijanske Republike, BBC-ja, Frankfurter Algemajne Cajtunga, Radio Frans internešnl i drugih. Od medija iz regiona pravo glasa su dobile podgoričke Vijesti, beogradski Blic, i makedonski Večer.

Od 87 evropskih lidera, 43 su dobila glasove, od kojih je najmanje dobio Filip Vujanović zajedno sa predsjednikom Turske Abdulahom Gulom, grčkim premijerom Kostasom Kartamanlisom i finskim premijerom Matijem Vanhanenom.

Iza prve trojke, slijede britanski i italijanski premijeri Gordon Braun i Silvio Berluskoni.

Iza Đukanovića na 28. mjestu je rumunski predsjednik Trajan Basesku i na 29. mjestu bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register