‘Dan’: Vujanović demantovao Đukanovića

Objavljeno: 31.12.2008, 14:21h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović demantovao je premijera i partijskog šefa Mila Đukanovića, saopštivši da je pokrenuta diplomatska procedura za imenovanje novog ambasadora Crne Gore u Srbiji, piše podgorički dnevnik Dan. List podsjeća da je premijer na novogodišnjoj konferenciji za novinare u ponedjeljak rekao da Crna Gora neće pokretati ovu proceduru dok od Ministarstva inostranih poslova Srbije ne dobije zvaničan akt u kojem se izražava spremnost da razmotri zahtjev za davanje agremana novom ambasdoru. "Diplomatska procedura je pokrenuta, postoji komunikacija između dva ministarstva. Ona će ići dinamikom i sadržajem koji dva ministarstva budu imala u svojim aktivnostima. Uvjeren sam da ćemo imati ambasadorski nivo predstavljanja u Beogradu koji je potreba Crne Gore i ono što je primjereno odnosima dvije države", rekao je Vujanović, prenio je Dan. List je podsetio da je šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, poslije Đukanoviće izjave poručio da Srbija neće automatski dati agreman novom crnogorskom ambasadoru, dok ne vidi da li se radi o ličnosti koja u Beograd dolazi da popravi odnose dvije države.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović demantovao je premijera i partijskog šefa Mila Đukanovića, saopštivši da je pokrenuta diplomatska procedura za imenovanje novog ambasadora Crne Gore u Srbiji, piše podgorički dnevnik Dan.

List podsjeća da je premijer na novogodišnjoj konferenciji za novinare u ponedjeljak rekao da Crna Gora neće pokretati ovu proceduru dok od Ministarstva inostranih poslova Srbije ne dobije zvaničan akt u kojem se izražava spremnost da razmotri zahtjev za davanje agremana novom ambasdoru.

"Diplomatska procedura je pokrenuta, postoji komunikacija između dva ministarstva. Ona će ići dinamikom i sadržajem koji dva ministarstva budu imala u svojim aktivnostima. Uvjeren sam da ćemo imati ambasadorski nivo predstavljanja u Beogradu koji je potreba Crne Gore i ono što je primjereno odnosima dvije države", rekao je Vujanović, prenio je Dan.

List je podsetio da je šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, poslije Đukanoviće izjave poručio da Srbija neće automatski dati agreman novom crnogorskom ambasadoru, dok ne vidi da li se radi o ličnosti koja u Beograd dolazi da popravi odnose dvije države.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register