Ustaški simboli na mezarju i pravoslavnoj crkvi

Objavljeno: 29.12.2008, 14:10h

Nepoznati počinioci oskrnavili su nadgrobne spomnike na mezarju u banjalučkom naselju Vrbanji, kao i stubove na ulazu u dvorište srpska pravoslavne crkve koja se nalazi u istom naselju, saopštila je policija. Na većem broju spomenika na muslimanskom groblju, kao i na stubovima ispred pravoslavne crkve, crnim sprejom ispisan je ustaški simbol, latinično slovo "U", dok je na ogradi muslimanskog groblja ispisano: "NDH", "U", "Hrvatska zauvijek" i "Živio poglavar Ante". Policija je obavila uviđaj i toku su istražne radnje radi pronalaženja počinilaca ovog vandalskog djela, navedeno je u saopštenju.

Nepoznati počinioci oskrnavili su nadgrobne spomnike na mezarju u banjalučkom naselju Vrbanji, kao i stubove na ulazu u dvorište srpska pravoslavne crkve koja se nalazi u istom naselju, saopštila je policija.

Na većem broju spomenika na muslimanskom groblju, kao i na stubovima ispred pravoslavne crkve, crnim sprejom ispisan je ustaški simbol, latinično slovo "U", dok je na ogradi muslimanskog groblja ispisano: "NDH", "U", "Hrvatska zauvijek" i "Živio poglavar Ante".

Policija je obavila uviđaj i toku su istražne radnje radi pronalaženja počinilaca ovog vandalskog djela, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register