Politički vođa Hamasa spreman na primirje

Objavljeno: 29.12.2008, 14:13h

Politički vođa Hamasa Kaled Mašal, koji živi u izgnanstvu u Damasku, izjavio je da je spreman da potpiše sporazum o primirju u pojasu Gaze koji bi obuhvatio prestanak izraelskih napada i okončanje blokade Gaze, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova Senegala. U saopštenju je navedeno da je predlog za uspostavljanje primirja iznio predsjednik Senegala Abdulaje Vade, u telefonskom razgovoru sa Mašalom. Agencije podsjećaju da je Vade sada predsjedavajući Organizacije islamske konferencije, koja okuplja 56 država. "Lider Hamasa je rekao da je spreman da potpiše takav dokument na mjestu koje bi zajednički izabrale dvije strane", navelo je senegalsko ministarstvo. U saopštenju se dodaje da je Vade predložio "definitivno primirje između Hamasa i Izraela kroz potpisivanje sporazuma koji bi uključio Hamas u momentalno nadgledanje primirja u zamjenu za trenutni izraelski prekid vatre, koje bi bilo praćeno potpunom obustave blokade Gaze".

Politički vođa Hamasa Kaled Mašal, koji živi u izgnanstvu u Damasku, izjavio je da je spreman da potpiše sporazum o primirju u pojasu Gaze koji bi obuhvatio prestanak izraelskih napada i okončanje blokade Gaze, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova Senegala.

U saopštenju je navedeno da je predlog za uspostavljanje primirja iznio predsjednik Senegala Abdulaje Vade, u telefonskom razgovoru sa Mašalom.

Agencije podsjećaju da je Vade sada predsjedavajući Organizacije islamske konferencije, koja okuplja 56 država.

"Lider Hamasa je rekao da je spreman da potpiše takav dokument na mjestu koje bi zajednički izabrale dvije strane", navelo je senegalsko ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da je Vade predložio "definitivno primirje između Hamasa i Izraela kroz potpisivanje sporazuma koji bi uključio Hamas u momentalno nadgledanje primirja u zamjenu za trenutni izraelski prekid vatre, koje bi bilo praćeno potpunom obustave blokade Gaze".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register