Crna Gora od 1. januara predsjeda CEFTA-om

Objavljeno: 29.12.2008, 14:21h

Crna Gora će od četvrtka, 1. januara 2009. predsjedavati Centralnoevropskim sporazumom o slobodnoj trgovini (CEFTA). Iz Ministarstva za ekonomski razvoj su najavili da će tokom predsjedavanja Crna Gora posebnu pažnju posvetiti stvaranju pozitivne slike zemlje kroz saradnju i komunikaciju zemalja članica sa partnerima. Sporazum o izmjeni i pristupanju CEFTA potpisan je u Bukureštu u decembru 2006. godine, a Crna Gora ga primjenjuje od jula prošle godine. Sporazum pruža potpisnicama da se pripreme za pristupanje Evropskoj uniji, u skladu sa Solunskom agendom i deklaracijom iz juna 2003. godine. U cilju što bolje realizacije sporazuma Ministarstvo za ekonomski razvoj otvoriće web sajt CEFTA 2006 i e-mail adresu na koju se mogu dostavljati sugestije, primjedbe i problemi koji se tiču sprovođenja Sporazuma, javila je agencija Mina-business.

Crna Gora će od četvrtka, 1. januara 2009. predsjedavati Centralnoevropskim sporazumom o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Iz Ministarstva za ekonomski razvoj su najavili da će tokom predsjedavanja Crna Gora posebnu pažnju posvetiti stvaranju pozitivne slike zemlje kroz saradnju i komunikaciju zemalja članica sa partnerima.

Sporazum o izmjeni i pristupanju CEFTA potpisan je u Bukureštu u decembru 2006. godine, a Crna Gora ga primjenjuje od jula prošle godine.

Sporazum pruža potpisnicama da se pripreme za pristupanje Evropskoj uniji, u skladu sa Solunskom agendom i deklaracijom iz juna 2003. godine.

U cilju što bolje realizacije sporazuma Ministarstvo za ekonomski razvoj otvoriće web sajt CEFTA 2006 i e-mail adresu na koju se mogu dostavljati sugestije, primjedbe i problemi koji se tiču sprovođenja Sporazuma, javila je agencija Mina-business.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register