U Francuskoj osnovana nova Partija ljevice

Objavljeno: 30.11.2008, 13:44h

Francuski senator Žan-Lik Melenšon osnovao je novu Partiju ljevice, a osnivačkoj sjednici u pariskom pregrađu Il-Sen-Deni prisustvovalo je oko hiljadu pristalica, kao i bivši njemački ministar Oskar Lafonten, feministkinja Klementin Oten i ekonomista Žak Ženero, prenose online mediji. Ambasadorka Bolivije u Parizu Luzmila Kartio je pročitala poruku predsjednika Eva Moralesa, koji je izrazio revolucionarno prijateljstvo i bratstvo sa novom francuskom strankom. Melenšon je bivši zvaničnik Socijalističke partije, koju je optužio da je postala partija centra.

Francuski senator Žan-Lik Melenšon osnovao je novu Partiju ljevice, a osnivačkoj sjednici u pariskom pregrađu Il-Sen-Deni prisustvovalo je oko hiljadu pristalica, kao i bivši njemački ministar Oskar Lafonten, feministkinja Klementin Oten i ekonomista Žak Ženero, prenose online mediji.

Ambasadorka Bolivije u Parizu Luzmila Kartio je pročitala poruku predsjednika Eva Moralesa, koji je izrazio revolucionarno prijateljstvo i bratstvo sa novom francuskom strankom.

Melenšon je bivši zvaničnik Socijalističke partije, koju je optužio da je postala partija centra.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply