Njemačka zaprijetila ukidanjem pomoći Kosovu

Objavljeno: 30.11.2008, 19:45h

Njemačka vlada je morala da izvrši pritisak na prištinske vlasti da bi oslobodile trojicu njenih agenata i razmatra zamrzavanje ili ukidanje pomoći toj zemlji, saznaje danas agencija Frans pres od dobro obaviještenog izvora, prenosi Beta. "Ništa nije odlučeno. Ali je tačno da izvršen izvjestan pritisak i da takva razmišljanja postoje", rekao je taj izvor, potvrđujući informacije koje danas objavljuje Velt am Zontag (WamS). Prema pisanju tog lista, njemačka vlada je morala da izvrši "veliki pritisak" na kosovske vlasti da bi oslobodile trojicu agenata njemačke službe bezbjednosti (BND). Ministar i šef kabineta njemačke kancelarke Tomas de Mezijer pozvao je u utorak kosovskog premijera Hašima Tačija i zaprijetio da će Njemačka uskratiti pomoć Kosovu zbog ove afere, piše WamS. Njemačka je odmah iza SAD po pomoći koju pruža Kosovu, pa je tako za 2009. i 2010. obećala 100 miliona eura.

Njemačka vlada je morala da izvrši pritisak na prištinske vlasti da bi oslobodile trojicu njenih agenata i razmatra zamrzavanje ili ukidanje pomoći toj zemlji, saznaje danas agencija Frans pres od dobro obaviještenog izvora, prenosi Beta.

"Ništa nije odlučeno. Ali je tačno da izvršen izvjestan pritisak i da takva razmišljanja postoje", rekao je taj izvor, potvrđujući informacije koje danas objavljuje Velt am Zontag (WamS).

Prema pisanju tog lista, njemačka vlada je morala da izvrši "veliki pritisak" na kosovske vlasti da bi oslobodile trojicu agenata njemačke službe bezbjednosti (BND).

Ministar i šef kabineta njemačke kancelarke Tomas de Mezijer pozvao je u utorak kosovskog premijera Hašima Tačija i zaprijetio da će Njemačka uskratiti pomoć Kosovu zbog ove afere, piše WamS.

Njemačka je odmah iza SAD po pomoći koju pruža Kosovu, pa je tako za 2009. i 2010. obećala 100 miliona eura.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply