Istraga o tajnim letovima CIA

Objavljeno: 30.11.2008, 21:16h

Špansko ministarstvo inostranih poslova istražiće da li je prethodna vlada omogućila korišćenje teritorije Španije za prebacivanje osumnjičenih terorista u američku bazu na Kubi, Gvantanamo. Ministarstvo je saopštilo da nije obaviješteno da li je vlada Hose Marija Asnara koja je bila na vlasti od 1996. do 2004, omogućila američkoj Centralnoj obavještajnoj agenciji (CIA) da koristi španski vazdušni prostor za prebacivanje zarobljenih stranaca u Gvantanamo. Španski dnevnik Pais objavio je danas da je došao do vladinog dokumenta koji pokazuje da su američki zvaničnici u januaru 2002. zatražili takvu dozvolu od ministarstva spoljnih poslova, prenosi Beta. Španija je pristala 2007. da obelodani dokumenta o prebacivanju osumnjičenih za terorizam u Gvantanamo.

Špansko ministarstvo inostranih poslova istražiće da li je prethodna vlada omogućila korišćenje teritorije Španije za prebacivanje osumnjičenih terorista u američku bazu na Kubi, Gvantanamo.

Ministarstvo je saopštilo da nije obaviješteno da li je vlada Hose Marija Asnara koja je bila na vlasti od 1996. do 2004, omogućila američkoj Centralnoj obavještajnoj agenciji (CIA) da koristi španski vazdušni prostor za prebacivanje zarobljenih stranaca u Gvantanamo.

Španski dnevnik Pais objavio je danas da je došao do vladinog dokumenta koji pokazuje da su američki zvaničnici u januaru 2002. zatražili takvu dozvolu od ministarstva spoljnih poslova, prenosi Beta.

Španija je pristala 2007. da obelodani dokumenta o prebacivanju osumnjičenih za terorizam u Gvantanamo.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply