Nova stranka: Jedinstvena naša snaga?

Objavljeno: 28.11.2008, 10:25h

Nova stranka koja će nastati transformacijom Srpske liste, najvjerovatnije će se zvati Jedinstvena naša snaga, saznaje online izdanje dnevnika Republika. Prema pouzdanim saznanjima toga medija, čije je štampano izdanje prestalo da izlazi zbog finansijskih problema, nova stranka će biti formirana od tzv. umjerenih stranaka Srpske liste (SL), predvođenih SNS. To praktično znači da u novoj stranci više neće biti mjesta za Srpsko narodno vijeće, Akademsku alternativu i Stranku srpskih radikala, odnosno takozvano tvrdo krilo koalicije Srpska lista, koje je, prije nekoliko mjeseci, i uprkos protivljenju SNS, formiralo Srpsko nacionalno vijeće, koje se zalaže za to da Srbi u Crnoj Gori dobiju status manjinskog naroda i sva prava koja mu po tom osnovu pripadaju. Potpredsjednik Srpske narodne stranke Novak Radulović ocijenio je za Vijesti da formiranje nove stranke od dijela članica SL u trenutku kada je SNS najjača predstavlja političku "avanturu koja može imati negativne posljedice". Radulović je kazao da se na Predsjedništvu SNS zalagao da se SL "proširi, jača i modernizuje", jer je to "od prvorazrednog interesa za srpski narod u Crnoj Gori". "Ako to ne bi bilo moguće, onda sam se zalagao za jačanje SNS. Mislim da smo i sada mogli sačuvati SL", kazao je Radulović To je, kako pišu Vijesti, suprotno inicijativi lidera SNS Andrije Mandića koji pokušava da dio koalicije SL transformiše u novu stranku, čemu se do sada javno usprotivilo Srpsko narodno vijeće Momčila Vuksanovića i Stranka srpskih radikala.

Nova stranka koja će nastati transformacijom Srpske liste, najvjerovatnije će se zvati Jedinstvena naša snaga, saznaje online izdanje dnevnika Republika. Prema pouzdanim saznanjima toga medija, čije je štampano izdanje prestalo da izlazi zbog finansijskih problema, nova stranka će biti formirana od tzv. umjerenih stranaka Srpske liste (SL), predvođenih SNS.

To praktično znači da u novoj stranci više neće biti mjesta za Srpsko narodno vijeće, Akademsku alternativu i Stranku srpskih radikala, odnosno takozvano tvrdo krilo koalicije Srpska lista, koje je, prije nekoliko mjeseci, i uprkos protivljenju SNS, formiralo Srpsko nacionalno vijeće, koje se zalaže za to da Srbi u Crnoj Gori dobiju status manjinskog naroda i sva prava koja mu po tom osnovu pripadaju.

Potpredsjednik Srpske narodne stranke Novak Radulović ocijenio je za Vijesti da formiranje nove stranke od dijela članica SL u trenutku kada je SNS najjača predstavlja političku "avanturu koja može imati negativne posljedice".

Radulović je kazao da se na Predsjedništvu SNS zalagao da se SL "proširi, jača i modernizuje", jer je to "od prvorazrednog interesa za srpski narod u Crnoj Gori".

"Ako to ne bi bilo moguće, onda sam se zalagao za jačanje SNS. Mislim da smo i sada mogli sačuvati SL", kazao je Radulović

To je, kako pišu Vijesti, suprotno inicijativi lidera SNS Andrije Mandića koji pokušava da dio koalicije SL transformiše u novu stranku, čemu se do sada javno usprotivilo Srpsko narodno vijeće Momčila Vuksanovića i Stranka srpskih radikala.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply