Srbija uskratila gostoprimstvo ambasadoru Malezije

Objavljeno: 31.10.2008, 20:55h

Vlada Srbije odlučila je da uskrati gostoprimstvo ambasadoru Malezije Čing Hong Sou u Srbiji zbog današnje odluke malezijskih vlasti da priznaju nezavisnost Kosova, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Malezijskom ambasadoru je u Ministarstvu spoljnih poslova uručena nota kojom se obaviještava da je, u skladu s Akcionim planom Vlade Srbije, donijeta odluka kojom mu se uskraćuje gostoprimstvo u Srbiji, navedeno je u saopštenju ministarstva. Ambasador So treba da napusti Srbiju u roku od 48 sati od momenta preuzimanja note, navedeno je u saopštenju. Malezija je 52 država koja je priznala nezavisnost Kosova. Srbija je nedavno uskratila gostoprimstvo i ambasadorima Crne Gore i Makedonije, nakon što su vlade tih država priznale Kosovo.

Vlada Srbije odlučila je da uskrati gostoprimstvo ambasadoru Malezije Čing Hong Sou u Srbiji zbog današnje odluke malezijskih vlasti da priznaju nezavisnost Kosova, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Malezijskom ambasadoru je u Ministarstvu spoljnih poslova uručena nota kojom se obaviještava da je, u skladu s Akcionim planom Vlade Srbije, donijeta odluka kojom mu se uskraćuje gostoprimstvo u Srbiji, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Ambasador So treba da napusti Srbiju u roku od 48 sati od momenta preuzimanja note, navedeno je u saopštenju.

Malezija je 52 država koja je priznala nezavisnost Kosova.

Srbija je nedavno uskratila gostoprimstvo i ambasadorima Crne Gore i Makedonije, nakon što su vlade tih država priznale Kosovo.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register