Slučaj “Pukanić”- krivične prijave protiv pet osoba

by | okt 31, 2008 | Novosti | 0 comments

Hrvatska policija podnijela je krivične prijave protiv pet osoba uhapšenih u akciji Balkan ekspres koja se sprovodi nakon ubistva Iva Pukanića i Nika Franjića, izjavio je večeras načelnik Kancelarije direktora hrvatske policije Krunoslav Borovec, prenosi Index.hr.

On je na konferenciji za novinare rekao da su od njih trojica državljani Hrvatske, da je jedan državljanin Srbije, a jedna osoba ima hrvatsko i državljanstvo BiH.

Trojica hrvatskih državljana nalaze se pred istražnim sudijom Županijskog suda u Zagrebu, dok je dvoje u bjekstvu.

Borovec je rekao da je Pukanićev stan iz ukradenog automobila nadziralo lice sa područja Srbije, koje je bilo član određenih vojnih jedinica i sa određenim vojnim sposobnostima.

"Prijavljena lica su vršila pripremu izvršenja krivičnog djela, nabavila su ukradeni automobil, osmatrale stan Ive Pukanića, te zgradu NCL grupe u kojoj je Pukanić radio. Iznajmili su i stanu u blizini radi osmatranja", rekao je Borovec i dodao da su prijavljene osobe pribavila eksplozivnu napravu kojom su ubili Pukanića i Nika Franjića.

"Kriminalističkom obradom takođe je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su 54-godišnji državljanin Crne Gore i 25-godišnji državljanin Srbije pomagali počiniocima ubistava. To su učinili tako da su stupili u kontakt s ubicama Pukanića i Franjića, pripremali su njihov bijeg i pružali finansijsku pomoć za podmirenje troškova planiranog bijega. S ubiicama su se susreli 29. oktobra oko 17 sati kraj jedne benzinske pumpe nedaleko hrvatsko-srpske granice", rekao je Borovec i dodao da su pomagači pri tom uhapšeni.

0 Comments

Submit a Comment