Melamin i u mesu?

Objavljeno: 31.10.2008, 18:09h

Toksična supstanca melamin vjerovatno se rutinski dodaje i stočnoj hrani u Kini, čime je skandal sa ovim proteinom dobio novi nastavak, prenosi BBC. Skandal je izbio u septembru, kada su četiri bebe u Kini umrle zbog zatrovanog mlijeka, a na hiljade djece završilo u bolnici. Ovo je natjeralo kompanije širom Azije i dalje da povuku sa polica proizvode napravljene od mlijeka iz Kine. Situacija se pogoršala kada su zvaničnici Hong Konga objavili da su pronašli melamin i u jajima. Od tada je otkriveno da je zaraženo četiri vrste jaja, a poljoprivredni stručnjaci pretpostavljaju da su kokoške primile melamin kroz hranu. Nekoliko kineskih medija objavilo je izvještaje koji navode da se melamin dodaje u stočnu hranu širom zemlje. Praksa stavljanja ove supstance u stočnu hranu je "javna tajna" industrije hrane, piše BBC. Analitičari su upozorili da bi se problem sa melaminom mogao proširiti na mnoge djelove prehrambene industrije.

Toksična supstanca melamin vjerovatno se rutinski dodaje i stočnoj hrani u Kini, čime je skandal sa ovim proteinom dobio novi nastavak, prenosi BBC.

Skandal je izbio u septembru, kada su četiri bebe u Kini umrle zbog zatrovanog mlijeka, a na hiljade djece završilo u bolnici. Ovo je natjeralo kompanije širom Azije i dalje da povuku sa polica proizvode napravljene od mlijeka iz Kine.

Situacija se pogoršala kada su zvaničnici Hong Konga objavili da su pronašli melamin i u jajima. Od tada je otkriveno da je zaraženo četiri vrste jaja, a poljoprivredni stručnjaci pretpostavljaju da su kokoške primile melamin kroz hranu.

Nekoliko kineskih medija objavilo je izvještaje koji navode da se melamin dodaje u stočnu hranu širom zemlje. Praksa stavljanja ove supstance u stočnu hranu je "javna tajna" industrije hrane, piše BBC.

Analitičari su upozorili da bi se problem sa melaminom mogao proširiti na mnoge djelove prehrambene industrije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register