Japanac traži dozvolu da se oženi likom iz stripa

by | okt 31, 2008 | Zanimljivosti | 0 comments

Jedan Japanac pokrenuo je onlajn peticiju kako bi skupio milion potpisa i natjerao vladu da donese zakon koji dozvoljava brakove sa strip junacima

"Više nijesam zainteresovan za tri dimenzije. Osjećam se bolje u dvodimenzionalnom svijetu. Volio bih da sam stanovnik takvog svijeta", izjavio je Taiči Takašita, čijoj se kampanji već priključilo na stotine ljudi.

"Ipak, sa današnjom tehnologijom to je nemoguće. Stoga bih volio da se makar odobre brakovi ljudi i dvodimenzionalnih likova", rekao je on.

Bračna statistika u Japanu pokazuje da sve manje mladih staje na ludi kamen jer im je teško da pronađu partnera za čitav život.

Jedan od potpisnika peticije rekao je da dugo vremena nije mogao da se zaljubi u stvarnu osobu i da je trenutno veoma zaljubljen u izvjesnu strip junakinju.

"Znam da je ona izmišljena, ali ja sam svejedno zaljubljen. Volio bih da se odobre brakovi sa strip junacima po bilo koju cijenu", rekao je potpisnik nesvakidašnje peticije.

Japanski ljubitelji mange ponekad idu do ekstrema. Početkom oktobra, jedna Japanka stavila je oglas na sajt u kome traži nekog da ubije njene roditelje, nakon što su joj naredili da baci stripove koji su ispunili tri sobe u kući.

0 Comments

Submit a Comment