CPC hirotonisala svještenika za Argentinu

Objavljeno: 31.10.2008, 20:39h

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo je hirotonisao danas Gorazda Glomazića za prvosvještenika te crkve u Argentini. Hirotonisanje je organizovano u crkvi Svetog Jovana Krstitelja u Bajicama. Policija je ranije bila zabranila okupljanja svještenicima i vjernicima i SPC i CPC u pomenutoj crkvi, ali je naknadno, kako su javili elektronski mediji u Podgorici, ulazak u crkvu omogućen mitropolitu Mihailu, nakon čega su uslijedile oštre osude na račun vlast i CPC od strane mitropolita Amfilohija.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo je hirotonisao danas Gorazda Glomazića za prvosvještenika te crkve u Argentini. Hirotonisanje je organizovano u crkvi Svetog Jovana Krstitelja u Bajicama.

Policija je ranije bila zabranila okupljanja svještenicima i vjernicima i SPC i CPC u pomenutoj crkvi, ali je naknadno, kako su javili elektronski mediji u Podgorici, ulazak u crkvu omogućen mitropolitu Mihailu, nakon čega su uslijedile oštre osude na račun vlast i CPC od strane mitropolita Amfilohija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register