Ivo Pukanioć izbačen iz UNH

Objavljeno: 30.06.2008, 20:36h

Etički savjet Udruženja novinara Hrvatske doneo je jednoglasnu odluku da se vlasnik nedjeljnika Nacional Ivo Pikanić isključi iz Udruženja. Pukanić je objavio medicinsku dokumentaciju i istoriju bolesti njegove supruge Mirjane, i to je razlog za ovakvu odluku, saopštio je Savjet časti. Time je Pukanić prekršio najmanje pet zakona, ocjienio je Odbor hrvatskog Sabora za ljudska prava i o tome obavijestio Udruženje novinara. Pukanić se objavljivanjem medicinskog dosijea svoje supruge i tekstovima o bračnom sukobu "spustio na nivo kriminalnog djelovanja" i prekršio Zakon o ravnopravnosti polova, o medijima, Krivični zakon, Zakona o zaštiti prava pacijenata i Zakon o ljekarima i Kodeks časti hrvatskih novinara, prenosi zagrebački Večernji list.

Etički savjet Udruženja novinara Hrvatske doneo je jednoglasnu odluku da se vlasnik nedjeljnika Nacional Ivo Pikanić isključi iz Udruženja.

Pukanić je objavio medicinsku dokumentaciju i istoriju bolesti njegove supruge Mirjane, i to je razlog za ovakvu odluku, saopštio je Savjet časti.

Time je Pukanić prekršio najmanje pet zakona, ocjienio je Odbor hrvatskog Sabora za ljudska prava i o tome obavijestio Udruženje novinara.

Pukanić se objavljivanjem medicinskog dosijea svoje supruge i tekstovima o bračnom sukobu "spustio na nivo kriminalnog djelovanja" i prekršio Zakon o ravnopravnosti polova, o medijima, Krivični zakon, Zakona o zaštiti prava pacijenata i Zakon o ljekarima i Kodeks časti hrvatskih novinara, prenosi zagrebački Večernji list.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register