Bugarska policija razbila lanac trgovine ljudima

Objavljeno: 30.06.2008, 20:25h

Bugarska policija saopštila je danas da je razbila međunarodni lanac trgovine ljudima i uhapsila jednog grčkog državljanina za koga se vjeruje da je vodio cjelokupnu operaciju. Prema saopštenju policije, žene iz Moldavije, Ukrajine i Uzbekistana poslate su u Grčku preko Bugarske gdje su se bavile pružanjem seksualnih usluga. Te žene su koristile lažne bugarske isprave. Istraživanja bugarskih nevladinih organizacija pokazuju da trgovina ljudima godišnje donosi više od 1,8 milijarde dolara, što ovaj "biznis" čini najproftabilnijom kriminalnom aktivnošću u Bugarskoj, novoj članici Evropske unije.

Bugarska policija saopštila je danas da je razbila međunarodni lanac trgovine ljudima i uhapsila jednog grčkog državljanina za koga se vjeruje da je vodio cjelokupnu operaciju.

Prema saopštenju policije, žene iz Moldavije, Ukrajine i Uzbekistana poslate su u Grčku preko Bugarske gdje su se bavile pružanjem seksualnih usluga.

Te žene su koristile lažne bugarske isprave.

Istraživanja bugarskih nevladinih organizacija pokazuju da trgovina ljudima godišnje donosi više od 1,8 milijarde dolara, što ovaj "biznis" čini najproftabilnijom kriminalnom aktivnošću u Bugarskoj, novoj članici Evropske unije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register