Uzbuna u rumunskoj nuklearki

Objavljeno: 29.06.2008, 21:29h

U rumunskoj nuklearnoj centrali Nuklearelektrika u Černavodi proglašena je uzbuna zbog cisterne parkirane blizu centrale iz koje je procurila hlorovodonična kiselina, prenosi agencija Mediafaks. Na parkingu Nuklearelektrike je od petka parkirana jedna cisterna sa 20 tona hlorovodonične kiseline firme koja snabdijeva nuklearnu centralu. Zaposleni u nuklearnoj centrali su primijetili da je iz te cisterne kroz malu pukotinu procurela opasna hemijska supstanca. Šofer cisterne je nestao od petka a policija do sada nije uspjela da ga pronađe. Nuklearelektrika je sada pod uzbunom. Policija i žandarmi su opkolili cijelu zonu, saobraćaj je zaustavljen, dok stručnjaci Nuklearelektrike preuzimaju mjere radi neutralizovanja opasne supstance. Rukovodstvo Nuklearelektrike tvrdi da se radi o manjem incidentu, i da je je centrala van opasnosti, prenosi Beta.

U rumunskoj nuklearnoj centrali Nuklearelektrika u Černavodi proglašena je uzbuna zbog cisterne parkirane blizu centrale iz koje je procurila hlorovodonična kiselina, prenosi agencija Mediafaks.

Na parkingu Nuklearelektrike je od petka parkirana jedna cisterna sa 20 tona hlorovodonične kiseline firme koja snabdijeva nuklearnu centralu.

Zaposleni u nuklearnoj centrali su primijetili da je iz te cisterne kroz malu pukotinu procurela opasna hemijska supstanca. Šofer cisterne je nestao od petka a policija do sada nije uspjela da ga pronađe.

Nuklearelektrika je sada pod uzbunom. Policija i žandarmi su opkolili cijelu zonu, saobraćaj je zaustavljen, dok stručnjaci Nuklearelektrike preuzimaju mjere radi neutralizovanja opasne supstance.

Rukovodstvo Nuklearelektrike tvrdi da se radi o manjem incidentu, i da je je centrala van opasnosti, prenosi Beta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register