Povučen srpski vicekonzul iz SAD

Objavljeno: 29.06.2008, 22:16h

Vicekonzul Srbije u SAD Igor Milošević povučen je sa te dužnosti i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog sumnje da je izdavanjem drugog pasoša omogućio bjekstvo Miladinu Kovačeviću, optuženom za pokušaj ubistva u američkom gradu Bingemtonu, potvrđeno je danas iz Ministarstva inostranih poslova Srbije. Zahtjev za lociranje i izručenje Kovaćevića, za koga se sumnja da je pobjegao u Srbiju, podnijeli su senatori Čarls Šamer i Hilari Klinton tražeći od američe državne sekretarke Kondolize Rajs da izvrši dodatni pritisak na srpsku Vladu. Kovačević, rodom iz Kule, uhapšen je početkom maja nakon što je u jednom baru pretukao svog kolegu Brajana Štajnhauera nanijevši mu teške povrede od kojih je on od tada u komi. Nakon mjesec dana u zatvoru, Kovačevićevi roditelji su platili kauciju od 100.000 dolara i on je pušten da se brani sa slobode. Treći dan po izlasku iz zatvora, Kovačević je napustio SAD iako je pasoš uredno predao policiji. Kovačevićevi roditelji potvrdili su medijima da su pomogli sinu da pobjegne jer je, kako navode, bio žrtva "medijskog cirkusa" samo zato što je Srbin. Oni su rekli i da je njihov sin iz SAD pobjegao sa hrvatskim pasošem, prenosi RSE.

Vicekonzul Srbije u SAD Igor Milošević povučen je sa te dužnosti i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog sumnje da je izdavanjem drugog pasoša omogućio bjekstvo Miladinu Kovačeviću, optuženom za pokušaj ubistva u američkom gradu Bingemtonu, potvrđeno je danas iz Ministarstva inostranih poslova Srbije.

Zahtjev za lociranje i izručenje Kovaćevića, za koga se sumnja da je pobjegao u Srbiju, podnijeli su senatori Čarls Šamer i Hilari Klinton tražeći od američe državne sekretarke Kondolize Rajs da izvrši dodatni pritisak na srpsku Vladu.

Kovačević, rodom iz Kule, uhapšen je početkom maja nakon što je u jednom baru pretukao svog kolegu Brajana Štajnhauera nanijevši mu teške povrede od kojih je on od tada u komi.

Nakon mjesec dana u zatvoru, Kovačevićevi roditelji su platili kauciju od 100.000 dolara i on je pušten da se brani sa slobode. Treći dan po izlasku iz zatvora, Kovačević je napustio SAD iako je pasoš uredno predao policiji.

Kovačevićevi roditelji potvrdili su medijima da su pomogli sinu da pobjegne jer je, kako navode, bio žrtva "medijskog cirkusa" samo zato što je Srbin. Oni su rekli i da je njihov sin iz SAD pobjegao sa hrvatskim pasošem, prenosi RSE.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register