U Zagrebu održana ‘Parada ponosa’

Objavljeno: 28.06.2008, 19:18h

U Zagrebu je danas održana gej parada, koja ove godine nosi naziv "Imaš hrabrosti – parada ponosa", u kojoj se osim pripadnika homoseksualne orijentacije, učešće uzele javne ličnosti, uključujući i političare. Parada je počela okupljanjem na Trgu Bana Jelačića tačno u podne, a nakon toga su se okupljeni prošetali centrom Zagreba do Cvetnog trga gdje je održan rok koncert. Tokom skupa na Trgu Bana Jelačića održana je minuta ćutanja žrtvama homofobije. Grupica od desetak osoba dobacivala je verbalne uvrede okupljenima, a moglo se i čuti "Zaboravili ste Vukovar i cijelu hrvatsku povijest". Policija ih je brzo sklonila. Centar Zagreba je okićen šarenim balonima, a prije dva dana na jarbol na Trgu bana Jelačića podignuta je i zastava duginih boja, koja je simbol gej populacije. Učesnici povorke u Zagrebu su nosili transparente: "Kad porastem i ja ću biti peder", "Mi vama modu, vi nama slobodu", "Ljubav je ljubav", "Ormar je za odjeću", "Ja sam ružičasta ovca u porodici", "Ja sam sretan", "Ovo su naša četiri zida", "Lezbijstvo je radost" . Gej parada se u Zagrebu održava već sedmu godinu.

U Zagrebu je danas održana gej parada, koja ove godine nosi naziv "Imaš hrabrosti – parada ponosa", u kojoj se osim pripadnika homoseksualne orijentacije, učešće uzele javne ličnosti, uključujući i političare.

Parada je počela okupljanjem na Trgu Bana Jelačića tačno u podne, a nakon toga su se okupljeni prošetali centrom Zagreba do Cvetnog trga gdje je održan rok koncert.

Tokom skupa na Trgu Bana Jelačića održana je minuta ćutanja žrtvama homofobije. Grupica od desetak osoba dobacivala je verbalne uvrede okupljenima, a moglo se i čuti "Zaboravili ste Vukovar i cijelu hrvatsku povijest". Policija ih je brzo sklonila.

Centar Zagreba je okićen šarenim balonima, a prije dva dana na jarbol na Trgu bana Jelačića podignuta je i zastava duginih boja, koja je simbol gej populacije.

Učesnici povorke u Zagrebu su nosili transparente: "Kad porastem i ja ću biti peder", "Mi vama modu, vi nama slobodu", "Ljubav je ljubav", "Ormar je za odjeću", "Ja sam ružičasta ovca u porodici", "Ja sam sretan", "Ovo su naša četiri zida", "Lezbijstvo je radost" .

Gej parada se u Zagrebu održava već sedmu godinu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register