Potjernica za Subotićem ostaje na snazi

Objavljeno: 28.06.2008, 15:58h

Potjernica za Stankom Subotićem, optuženim da je organizovao šverc cigareta i dalje je na snazi, a sud će odlučiti da li će mu se suditi u odsustvu poslije odluke Rusije da odbije njegovo izručenje, izjavila je danas portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić. Ona je agenciji Beta rekla da su na snazi i potjernica za Subotićem i rješenje o određivanju pritvora. Ruske vlasti u četvrtak su ukinule ekstradicioni pritvor Subotiću, a njegov advokat Vladimir Beljanski saopštio je da to znači da je odbijen zahtjev za izručenje. Optužnica, podignuta 5. decembra 2007. godine, tereti petnaestočlanu organizovanu kriminalnu grupu Stanka Subotića da je švercom cigareta stekla nelegalnu imovinsku korist od 28 miliona eura i oko osam miliona američkih dolara.

Potjernica za Stankom Subotićem, optuženim da je organizovao šverc cigareta i dalje je na snazi, a sud će odlučiti da li će mu se suditi u odsustvu poslije odluke Rusije da odbije njegovo izručenje, izjavila je danas portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić.

Ona je agenciji Beta rekla da su na snazi i potjernica za Subotićem i rješenje o određivanju pritvora.

Ruske vlasti u četvrtak su ukinule ekstradicioni pritvor Subotiću, a njegov advokat Vladimir Beljanski saopštio je da to znači da je odbijen zahtjev za izručenje.

Optužnica, podignuta 5. decembra 2007. godine, tereti petnaestočlanu organizovanu kriminalnu grupu Stanka Subotića da je švercom cigareta stekla nelegalnu imovinsku korist od 28 miliona eura i oko osam miliona američkih dolara.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register