Osnovana Skupština Srba sa Kosova

Objavljeno: 28.06.2008, 19:12h

Skupština zajednica opština Kosova konstituisana je danas u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Za predsjednika Skupštine izabran je Radovan Ničić, delegat Srpske radikalne stranke, za potpredsjednike Marko Jakšić (DSS) i Srđan Nikolić (SRS), a za sekretara radikal Boban Savić. Skupština je u osnivačkoj deklaraciji odbacila nelegalnu, jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Konstitutivnoj sednici Skupštine prisustvovalo je 30, od ukupno 45 delegata. Delegatima su se prije usvajanja Deklaracije obratili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, predsjednik Srpske liste u Crnoj Gori Andrija Mandić i predstavnik Srba iz Makedonije Ivan Stoiljković. Kako prenosi B92, međunarodni i kosovski zvaničnici negativno ocjenjuju odluku srpskih lidera sa sjevera Kosova da formiraju skupštinu koja bi predstavljala posebnu reprezentativno političko tijelo srpske zajednice.

Skupština zajednica opština Kosova konstituisana je danas u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Za predsjednika Skupštine izabran je Radovan Ničić, delegat Srpske radikalne stranke, za potpredsjednike Marko Jakšić (DSS) i Srđan Nikolić (SRS), a za sekretara radikal Boban Savić. Skupština je u osnivačkoj deklaraciji odbacila nelegalnu, jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Konstitutivnoj sednici Skupštine prisustvovalo je 30, od ukupno 45 delegata. Delegatima su se prije usvajanja Deklaracije obratili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, predsjednik Srpske liste u Crnoj Gori Andrija Mandić i predstavnik Srba iz Makedonije Ivan Stoiljković.

Kako prenosi B92, međunarodni i kosovski zvaničnici negativno ocjenjuju odluku srpskih lidera sa sjevera Kosova da formiraju skupštinu koja bi predstavljala posebnu reprezentativno političko tijelo srpske zajednice.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register